Groninger Forum

Achter de Grote Markt in Groningen wordt druk gebouwd aan ons nieuwe onderkomen. Beetje bij beetje verrijst het Groninger Forum, een spectaculair, voor iedereen toegankelijk gebouw van tien verdiepingen naar een ontwerp van NL Architects. In 2017 bereikt de bouw het hoogste punt, eind 2018 wordt het opgeleverd en kunnen we gaan inrichten. In 2019 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek.

Het Groninger Forum is straks zeven dagen in de week geopend en brengt een keur aan (inter)nationale exposities, films, documentaires, debatten, literaire evenementen, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van nu. Daarnaast worden hier ook het nieuwe Nederlands Stripmuseum en de VVV-winkel gevestigd. In het gebouw komen drie horecagelegenheden: een café op de begane grond, een filmcafé bij de filmzalen en op de bovenste verdieping een skylounge met restaurant. Op het dak, met uitzicht op de Groninger binnenstad, komt een openluchtbioscoop, onder het Groninger Forum een ruime parkeerkelder voor auto’s en fietsen.

Tot de opening opereert het Groninger Forum in het centrum op verschillende locaties: de oude Camera-bioscoop aan het Hereplein voor films, events, festivals, talkshows en debat en de Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat voor de literaire activiteiten en de collectie. In de wijken vind je ons in Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk, óók na de opening van het gebouw aan de Nieuwe Markt.

  • Hereplein 73
  • 9711 GD
  • Groningen